Myöhässä on tämä tehtävä. Kiireitä syytän. Flunssakierre jyllää töissä ja moni poissa, joten hommat kasaantuu. Ja omassa elämässäkin sähinää monenlaista. Tehtävään tutustumisen aikana oli sosiaalisen median laskurin mukaan 10 minuutin aikana ladattu 9 miljoonaa videota ja katsottu 13 miljoonaa. Huikeita määriä!

Näytin lapsilleni videon laulausta Hilja Aaltonen, Siipeni murtuneet, jonka esittää Tapani Suonto. Löysin sen annettujen tehtävien joukossa olleilta sivuilta. You Tubesta. No lapsethan sanoivat, että no joo. Tämä nyt on taas niitä "äidin juttuja, ihan kiva, vaikka ei paljon kiinnosta". No ei kai kiinnosta murtuneet siivet 11 ja 19-vuotiaita. Näytin heille, kun ei nyt ole muitakaan keille näyttää. Olen toki katsellut videoita ennenkin netissä, kun sitä tehtävässä kysytään.

Valitsin tuon videon, koska kyseinen laulu koskettaa sisintäni. Kun työssä kohtaan diakoniassa koko ajan läheimmäisiä, joiden siivet ovat todella murtuneita elämän matkalla. Ja eipä tässä itsekään ole murtumisilta välttynyt. Videon esittäminen ei nyt vaatinut kovinkaan valmisteluja, kun näytin sen kotikoneelta suoraan. Eri asia olisi ollut, jos olisin sen näyttänyt vaikka jollekin ryhmälle videotykillä töissä. Sitä pitääkin tosin harjoitella! Ajattelen, että pitäisi alkaa käyttää hyödyksi nettiä enemmän työssä ryhmien kanssa. Mutta ensin pitää harjoitella kovasti, että sitten oikeissa tilanteissa kaikki sujuisi hyvin. Kamalaa on minusta, kun tulee jotain häslinkiä laitteiden tai nettiyhteyksien kanssa elävässä tilanteessa. Mutta kaiketi sekin on joskus hyväksyttävä.

Nyt askartelemaan kuvatehtävän ja keskustelujen kanssa.