Sosiaalisen median verkko-opintoni ovat loppusuoralla. Siis tämä kurssi, jota olen käynyt kymmenen tehtävän verran. Tästä vasta polku someen alkaa, kun on enemmän pohjatietoa hallussa ja sen myötä uskallusta sukeltaa verkkomaailmaan. Kokonaisuudessaan kurssi oli antoisa ja mielenkiintoinen. Mukana tuli runsas tietopaketti sosiaalisen median eri osa-alueilta. Voin lämpimästi suositella Kymmenen pistettä - sosiaalisen mediaan verkkokurssia työtovereillekin.

Uutena asiana tutustuin Google Driveen ja blogikirjoitukseen. Vaikealta tutui videon tekeminen ja kuvien käyttäminen sekä liittäminen kirjoitukseen blogissa. Ja vielä enemmän opettelua olisi vaatinut liittää niitä Facebookiin tai tehdä video Youtubeen. Jospa niidenkin pariin vielä jatkossa palaan. Löysin paljon minulle uusia ja työssäni käyttökelpoisia sivustoja ja videoita. Sain vinkkejä hartauksien tekemiseen ja elävöittämiseen. Talkoistaminen ja verkkosorsastus olivat minulle kokonaan uusia termejä.

Yhteys toisiin kurssilaisiin tapahtui seuraamalla viikottain blogeja ja vaihtamalla ajatuksia Facebookissa. Oli mukava seurata toisten kirjoituksia ja saada siten itsekin vinkkejä omaan työskentelyyn. Tukea sain lähinnä Hessulta kurssin ohjaajana. Hänen kommenttinsa olivat kannustavia ja asioiden ytimeen paneutuvia.  Kurssin tekninen alusta Lintulauta oli selkeä ja käytännöllinen. Sen kautta oli helppo seurata toisten kurssilaisten blogeja ja edistymistä. Vähän häiritsi se, että oli niin monta alustaa, mihin saattoi kommentoida kurssin asioita.

Merkittävin oppimiskokemukseni oli opetella kirjoittamaan blogia ja tutustua eri alustoihin. Facebookin käytön tuntemukseni laajeni ja uskallan sitä nyt rohkeammin käyttää. Vaikuta verkossa ja Hyvän kielen ainekset - osiot olivat minulle merkittäviä oppimisen kannalta eikä mikään ollut merkityksetöntä kurssin aineksissa. Mitään enempää en osannut kaivata. Heräsi halu oppia enemmän aiheesta ja alkaa enemmän käyttää nettiä työvälineenä ihmisten rinnallakulkijana. Josko vaikka alkaisi verkkokeskustelijaksi kirkon chattiin tai Palvelevaan nettiin. Voisiko tälle kurssille kehitellä jatkoa?

Kiitokset kurssitovereille ja ohjaaja Hessulle tästä kappaleesta yhteistä matkaa sosiaalsien median maailmaan!