Some-kurssi alkaa häämöttää loppuaan. Viimeisenä tehtävänä on seurata kahta Facebook-sivustoa. Niinpä tutkailin seurakuntamme pastorinnan ja Kirkko Suomessa sivustoja.

Pastorinnan sivuilla ei oltu kovin paljon käyty, koska ainakaan tykkäyksiä ei ollut kuin muutamia aina yhdelle kirjoitukselle. Minua hänen sivuillaan houkutteli useampikin päivitys ja kävinkin noilla sivustoilla. Sivut ovat miellyttävät ja herättävät kiinnostusta. Ja linkit muille sivuille kiinnostivat minua, koska ne olivat ajankohtaisia, uutistasoisia. Kun googletin henkilön nimen, avautui heti mielenkiintoinen sivu, jossa oli henkilön hymyilevä kuva sekä kuvat ja linkit harrastuksiin. Juuri kuvitus sivuilla tekee niistä miellyttävän. Hyvä pastorinna!

Toiseksi selailin Kirkko Suomessa-sivustoja, joihin oli linkki edellä mainituilla sivuilla. Eniten siellä oli tykätty kohdista, joissa oli jokin mieleenpainuva kuva ja mietelause, kommentti tms. Suurin tykkäysmäärä oli yli 1000. En löytänyt näiltä sivuilat houkutusta menneä muille sivustoille, paitsi lukaisin, mitä sanotaan Kirkko kuulolla chat-sivustoista. Minusta nämä sivut ovat värikkäät ja hyvin kuvitetut. Mielenkiintoiset.

Kyllä tässä herää ajatus, että oman seurakuntamme Facebook- sivut ovat melankooliset eivätkä kiinnosta ihmisiä. Ja vain satunnaisesti siellä työntekijät ilmoittelevat tapahtumista, saati muut ihmiset eivät lainkaan kommentoi. Jonkun tartteisi tehdä asialle jotain. Jonkun pitäisi ottaa sivujen päivityksestä ja ylläpidosta vastuu. Mutta kuka se mahtaisi olla?

Kaiken kaikkiaan kyllä hyvin tehtyä ja kuvitettua sivua mielellään seuraa. Ja jos niissä on ajankohtaisia asioita ja raflaaviakin. Mutta se vaatii panostusta, mielenkiintoa ja aikaa tehdä sellaiset sivut. Lienee niin, että kun työn alkuun opettelee ja tekee kunnolla, niin päivitys jo onnistuukin helpommin. Milloinkahan se minulta onnistuisi?